Nog een makkelijk en snel receptje, geïnspireerd door een kennis. Hij vond het vreemd dat ik altijd sojaroom-sausjes maakte en merkte op dat je met paprika ook veel kanten op kan ipv tomaten… Ik heb zijn recept nog steeds niet uitgeprobeerd, maar deze zelf in elkaar geflanste vind ik persoonlijk heel lekker!
Paprikasaus
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr américain natuur
- 1 gele paprika
- 1 oranje paprika
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 à 3 dl rundsbouillon
- 30 gr boter
- 30 gr bloem
- ketjap naar smaak
Werkwijze:
- Fruit knoflook en ui in een pan met een beetje olie.
- Voeg de paprika in blokjes toe en laat mooi kleuren in de pan.
- Voeg de américain toe en bak alles mooi gaar.
- Maak een roux van de boter en de bloem.
- Blus met bouillon en voeg zoveel toe als je zelf wil. (Naar gelang je een meer lopende of meer vast saus wil.)
- Voeg ketjap naar smaak toe en dan roeren tot je een mooi gebonden saus hebt.
- Voeg alles samen en nog eens goed roeren!
Klaar om op te dienen. Ik doe het altijd bij pasta, maar je kan dit uiteraard ook bij aardappelen of rijst serveren!
Eet smakelijk!
Plaats een reactie