Meeste mensen eten wel graag pizza. En met mijn allergieën (en misschien ook de jouwe) is het niet altijd mogelijk om pizza te bestellen of uit het diepvriesvak te nemen…
Dus, maak ik mijn pizza altijd zelf. Met als bodemlaagje pesto ipv tomatensaus! Soms maak ik het deeg zelf, soms haal ik gewoon voorbereid pizzadeeg uit de supermarkt, want de meeste merken pizzadeeg die je in de koeltoog van de supermarkt kan vinden zijn melk- en eivrij.
Pizza met pesto
Ingrediënten voor 2 pizza’s
- pizzadeeg uit de koeltoog
- OF zelfgemaakt pizzadeeg: 1 el suiker, 15gr verse gist, 225ml lauw water, 450 gr bloem, 10 gr zout en 4 el olijfolie
- pesto (zie vorig recept, onder saus)
- garnituur naar keuze, vb.: paprika, olijven, rode ajuin, champignons, hesp, salami, gerookte zalm, americain natuur, …
Werkwijze:
(Als je met gekocht pizzadeeg werkt, ga dan direct naar stap 9)
- Doe de suiker en de gist in een kommetje en roer de helft van het lauwe water er door. Zet op een warme, maar tochtvrije plaats tot de gist begint te schuimen.
- Meng de bloem en het zout.
- Maak er een kuiltje in en doe de 4 el olijf olie erin, gevolgd door de andere helft van het lauwe water en het gistmengsel.
- Meng alles tot je een deeg verkrijgt.
- Kneed een tiental minuten tot je een deeg bekomt dat niet meer aan je handen blijft kleven.
- Wrijf de binnenkant van een grote kom in met een lepel olijfolie.
- Rol het deeg erin zodat het met een laagje olijfolie bedekt is. Snij er aan de bovenkant met een mes een kruis in.
- Bedek met een handdoek en laat het anderhalf uur rijzen op een tochtvrije plaats.
- Snij de gewassen groentjes en het vlees dat je op je pizza wilt in stukken.
- Verdeel je deeg in 2 porties (bij het zelfgemaakte deeg sla je er eerst nog wel de lucht uit!) en rol de 2 porties uit op een ingevette bakplaat, zodat je 2 pizza’s hebt tussen de 20 en 30 cm.
- Prik met je vork gaatjes in je deeg.
- Smeer een laag pesto op het deeg.
- Bekleed met beleg (de groentjes en het vlees dus) naar keuze.
- Bak de pizza in een voorverwarmde oven van 220°C voor 20 tot 30 min.
Eet smakelijk!
Plaats een reactie